Informaţii despre imagine
Autor   Teohari Antonescu (2); Mișu Davidescu (3)
Titlu   2 - Planul Cetății Severinului realizat de Teohari Antonescu (Antonescu 1910, 104); 3 - Planul Cetății Severinului realizat de Mișu Davidescu (Davidescu 1969, p. 11, fig 1)
Tip   plan
Perspectivă   S-N
Descriere   Planul topografic publicat de Teohari Antonescu în anul 1906. Apăreau pentru prima dată figurate traseele ambelor incinte ale cetății, turnurile de incintă interioare de pe laturile de nord și sud, turnurile intermediare de pe laturile de vest și est, bastioanele de est al incintei exterioare, dar și prelungirile către Dunăre ale zidurilor celor două incinte. Planul publicat de Mișu Davidescu (1970), după finalizarea săpăturilor arheologice. A fost privit ca o certitudine în ceea ce privește elementele de arhitectură, cu toate că, spre exemplu, din acest plan lipsește bastionul de nord-vest al celei de-a doua incinte.
Sursa   Marian Iulian Neagoe, Cetatea medievală a Severinului, centru de putere la Porțile de Fier, MJM, Craiova, 2021, pp. 28-29, 165, planșa I/2,3
Referință internet   https://www.academia.edu/64778857/Cetatea_Severinului_centru_de_putere_la_Portile_de_Fier
 
Situri asociate imaginii
Informaţii despre sit   Localizează pe harta României*
Cod RAN   109782.07
Cod LMI (Lista Monumentelor Istorice) Lista Monumentelor Istorice din 2010   MH-II-a-A-10184
Nume   Situl arheologic Cetatea Severinului - Drobeta Turnu-Severin
Județ   Mehedinţi
Unitate administrativă   Municipiul Drobeta-Turnu Severin
Localitate   Drobeta-Turnu Severin
Adresa   Bd. Dunării
Punct   Cetatea Severinului (Zeren; Zeuriuenses; Zwun)
Reper   Cetatea Severinului se află situată în apropierea Dunării, pe prima terasă a fluviului, la o distanţă de 15 metri nord de Bulevardul Dunărea, 100m nord-vest de clădirea Teatrului Theodor Costescu şi 100m sud-vest de clădirea Colegiului Naţional Traian.
Forma de relief   câmpie
Utilizare teren   locuire
   
|<<
<
42 / 42
Scroll