Română   English Ministry of Culture
National Archaeological Record of Romania (RAN)
Site Information Display on the map of Romania
RAN Code179132.92
NameFundaţiile Hanului Bisericii Sf. Ion cel Mare din Bucureşti
CountyBucureşti
CommuneMunicipiul Bucureşti
City/Town/VillageBucureşti
AddressStr. Mihai Vodă
LandmarkSitul este localizat sub trotuarul sudic al străzii Mihai Vodă.
Site Classconstrucţie
Site Typehan
DescriptionSub trotuar, între 0,25 m şi 0,45 m, a fost surprins ultimul nivel de locuire reprezentat prin ziduri legate cu un mortar friabil, care pot fi datate în sec. XIX. De la adâncimea de 0,50 m până la 0,90 m a fost observat nivelul anterior ce cuprindea fundaţiile unor ziduri din sec. XVIII. Folosirea unui mortar compact şi izvoarele scrise sunt dovezi în privinţa datării. La adâncimea de 0,90 - 1,10 m a fost observată o podea din lut galben bătut care aparţinea nivelului din sec. XVIII. La adâncimea de 1,40 m a fost atins stratul de argilă sterilă din punct de vedere arheologic, cu excepţia porţiunii în care fundaţiile zidurilor din sec. XVIII au coborât până la 1,50 m. În general, zidurile din sec. XIX au la bază fundaţiile celor din veacul precedent.
Last record update17.3.2020
 
Finds:
Class/ Type Period (Date) Culture/ Cultural phase Description/ Notes LMI Code
constructie  Epoca modernă (sec. XVIII-1871)   Ridicat în sec. XVIII şi refăcut în sec. XIX, Hanul a fost demolat înainte de 1871.  

Bibliography
1. Negru, Mircea, Cronica cercatărilor aheologice din România, campania 1996, CIMEC- Institutul de Memorie Culturală, Bucuresti, 1997, http://cronica.cimec.ro/detail.asp?k=201 [Publicaţie]