Română   English Ministry of Culture
National Archaeological Record of Romania (RAN)
Site Information Display on the map of Romania *
RAN Code157442.11
NameSitul arheologic de la Pădureni - Pădureni 13/ Pădureni NV
CountyTimiş
CommunePădureni
City/Town/VillagePădureni
PlacePădureni 13/ Pădureni NV
LandmarkSitul este amplasat pe platoul plan al unei terase bine profilate, ce coboară circa 4 m către N şi NE, spre cursul de apă de aici. Albia minoră a micului pârâu ce reprezintă un braţ de divagare al râului Timiş se află la circa 50 m N faţă de limitele sitului Pădureni 13.
Geomorphologyterasă
Site Classlocuire civilă
Site Typeaşezare deschisă
NotesVizibilitatea la nivelul solului din momentul verificării de tere a fost de circa 50%, din cauza culturii de grâu de la suprafaţă. Încadrarea cronologică a materialelor recoltate (au fost analizate inclusiv cele descoperite de Oana Borlea) este pusă sub semnul întrebării din cauza aspectului fragmentat şi atipic al ceramicii.
DiscovererOana Borlea; Dorel Micle; Cristian Floca
Date of discovery2014
Site Surface 1 ha
Last record update3.6.2019
 
Finds:
Class/ Type Period (Date) Culture/ Cultural phase Description/ Notes LMI Code
aşezare  Preistorie necunoscută Artefactele descoperite, încadrabile preistoriei, au un aspect atipic, prea fragmentat ca să poată fi încadrate cronologic mai exact.  
aşezare  La Tène geto-dacică Materialul ceramic încadrabil celei de-a doua epoci a fierului se compune din câteva fragmente având o pastă cenuşie, cu aspect săpunos (pe alocuri rugos) şi forme specific perioadei (buze cu profil rotunjit, funduri inelare).  
 
Research:
  Research Type Research Year Campaign number Observations Persons Institutions
1. evaluare de teren 2014-2015
Name Forename Role
MICLE Dorel
FLOCA Cristian
BORLEA Oana
Institution Role
Universitatea de Vest Timișoara
Asociația Arheovest

Bibliography
1. Micle, Dorel; Floca Cristian, Studiu de fundamentare pentru definirea, instituirea si delimitarea zonelor protejate care cuprind patrimoniu arheologic pentru comuna Pădureni, județul Timiș - perimetrul "Pădureni - P.U.G.", 2015 [Fişă tehnică]