Română   English Ministry of Culture
National Archaeological Record of Romania (RAN)
Site Information Display on the map of Romania *
RAN Code157442.12
NameSitul arheologic de la Pădureni - Pădureni-23
CountyTimiş
CommunePădureni
City/Town/VillagePădureni
PlacePădureni-23
LandmarkSitul se află la 1,45 km vest de biserica ortodoxă din Pădureni, la 5,75 km sud-est de biserica catolică din Parţa, la 9 km nord-est de biserica romano-catolică din Petroman, la 318 m vest de şoseaua Timişoara-Jebel (DN59) şi la 160 m vest de ferma Smithfield. În teren încă este vizibil traiectul unui meandru fosil care mărginea aşezarea pe latura de nord. Micul curs de apă reprezintă un braţ de divagare datorat cel mai probabil pârâului Timişul Mort.
Geomorphologygrind
Site Classlocuire
Site Typeaşezare
NotesFragmentele ceramice provenite din acest punct au suprafeţele lustruite şi pasta degresată cu nisip fin. Decorurile sunt formate din alveole dispuse în două, trei sau patru şiruri verticale. Alveolele mai apar şi în şiruri paralele orizontale sub buză alături de incizii. Pe unele fragmente şirurile de alveole sunt delimitate de incizii sau apar asociate cu torţi semisferice.
DiscovererOctavian-Cristian Rogozea
Date of discovery2015
Last record update26.2.2021
 
Finds:
Class/ Type Period (Date) Culture/ Cultural phase Description/ Notes LMI Code
Aşezare  Neolitic timpuriu      
Aşezare  Eneolitic târziu Baden    
Aşezare  Epoca bronzului mijlociu grupul Corneşti-Crvenča/cultura Vatina    
 
Research:
  Research Type Research Year Campaign number Observations Persons Institutions
1. evaluare de teren 2015 Cercetările arheologice de teren din anul 2015 determinate de nevoia întocmirii unui Memoriu Arhelogic necesar la redactarea Planului Urbanistic General al comunei Pădureni au dus la descoperirea a 28 de noi puncte de interes arheologic. Printre acestea se numără mai multe puncte cu descoperiri specifice preistoriei.
Name Forename Role
ROGOZEA Octavian-Cristian 1
Institution Role
Direcția Județeană de Cultură Timiș 1

Bibliography
1. Rogozea, Octavian-Cristian, Descoperiri neolitice și eneolitice recente din județul Timiș (III), Patrimonium Banaticum, VII, 2017, 11 [Publicaţie] (site record source)