Română   English Ministry of Culture
National Archaeological Record of Romania (RAN)
Site Information Display on the map of Romania
RAN Code158662.19
NameSitul arheologic de la Sânandrei - Sânandrei 18
CountyTimiş
CommuneSânandrei
City/Town/VillageSânandrei
PlaceSânandrei 18
LandmarkSitul se află poziţionat în marginea nordică a localităţii Sânandrei, aflânduse la 0,85 km nord-est faţă de Biserica Ortodoxă din localitate, la 0,47 km est faţă de DJ692 şi la 0,6 km vest faţă de talvegul unei văii fără nume care mărgineşte terasa pe care este amplasat situl.
Site ClassLocuire
Site TypeAşezare deschisă
DescriptionDin punct de vedere geografic situl speculează o zona de interfluviu dintre pârâul Surduc şi valea fără nume aflată la est de sit. Obiectivul este mărginit şi spre vest de o zonă de depresiune, diferenţa dintre acestea fiind de aproximativ 2 m. Accesul la o sursă de apă era mai dificil, văile fiind relativ îndepărtate. În aceste condiţii este posibil ca această comunitate să fi avut fântâni în cadrul
comunităţii.
DiscovererMicle, Dorel
Date of discovery15.04.2019
Site Surface 1,4 ha.
Last record update1.7.2020
 
Finds:
Class/ Type Period (Date) Culture/ Cultural phase Description/ Notes LMI Code
aşezare deschisă  Ebul mediu Târziu   Materialul ceramic recoltat cu ocazia cercetării este de asemenea fragmentar, acesta permiţând însă încadrarea obiectivului în perioada Evului Mediu Târziu.  
 
Research:
  Research Type Research Year Campaign number Observations Persons Institutions
1. periegheză 2019 în cadrul proiectului "Sânandrei-PUG"
Name Forename Role
MICLE Dorel 1
Institution Role
Universitatea de Vesti din Timișoara 1

Bibliography
1. Micle, Dorel; Bunoiu, Victor, Studiu de fundamentare pentru definirea, instituirea şi delimitarea zonelor protejate care cuprind patrimoniu arheologic pentru comuna Sânandrei, județul Timiș-Perimetrul "Sânandrei-P.U.G.", Timișoara, 2019, 44-46 [P.U.G.] (site record source)