Site Information
Location   Display on the map of Romania *
RAN Code   74117.01
Name   Structura circulară de la Seaca de Câmp - Cetatea
County   Dolj
Commune   Seaca De Câmp
City/Town/Village   Seaca De Câmp
Place   Cetatea
Landmark   Situl se află la nord de drumul judeţean DJ516E care face legătura între localităţile Seaca de Câmp şi Piscu Nou, la aproximativ 750 de metri nord-vest de ieşirea din satul Seaca de Câmp, la nord-vest de punctul notat pe planurile directoare de tragere cu denumirea Piramida Seacă.
Geomorphology   câmpie
Land utility   agricultură
Site Class   Structuri
Site Type   structură circulară
Discoverer   Cătălin Pătroi
Date of discovery   2020
Site Surface   1,66 ha
Human risk   Agricultură intensivă: 3 / 27.05.2021
Last record update   27.05.2021
 
Finds
Class/ Type Period (Date) Culture/ Cultural phase Documentary attestation Description/ Notes LMI Code
structură circulară  Epoca bronzului    

Situl este o structură circulară formată din două cercuri concentrice. Măsurătorile pe hărţile satelitare arată că cercul interior are un diametru de circa 98 de metri iar cercul exterior are un diametru de circa 163 de metri.

La est de această fortificaţie, la circa 300 de metri, se află un tumul marcat pe planurile directoare de tragere cu denumirea de Piramida Seacă.

 

Bibliography
1. Pătroi, Nicolae Cătălin, Noi informaţii despre siturile eneolitice din Câmpia Băileştiului şi o primă repertoriere a structurilor circulare prezente în partea de sud-vest a regiunii Oltenia, Oltenia. Studii şi Comunicări. Arheologie - Istorie, XXVII, Muzeul Olteniei, Craiova, 2020, 23-24, 32, 56, 16/1, 2, 3, https://tinyurl.com/y3vrj4zs [Publicaţie]
 
 
Scroll