Română   English Ministry of Culture
National Archaeological Record of Romania (RAN)
Site Information Display on the map of Romania
RAN Code143469.08
NameLocuinţa din Sibiu - Piaţa Mare
CountySibiu
CommuneMunicipiul Sibiu
City/Town/VillageSibiu
AddressCasa din Piaţa Mare, nr. 2-4
PlaceCasa din Piaţa Mare, nr. 2-4
Site Classconstrucţie
Site Typeconstrucţie
Date of discovery2004
Last record update3.4.2013
 
Finds:
Class/ Type Period (Date) Culture/ Cultural phase Description/ Notes LMI Code
Aşezare  Epoca modernă neprecizată Clădirea din Piaţa Mare, ce rivalizează prin dimensiuni cu învecinatul Palat Brukenthal, este un exemplu de îmbinare a eclectismului conservator de la începutul secolului şi noului curent, Jugendstil. Faţada este încărcată cu diverse elemente decorative în timp ce interioarele amintesc de Jugendstil. Impresionează holurile de la parter, cel de la intrare fiind boltit semicilindric, brâul ornamental cu motive greceşti şi capete de lei figurate. Clădirea a fost ridicată la începutul secolului al XX-lea, motiv pentru care nu a fost menţionată în monografiile istorice sau în Topografia monumentelor din Transilvania. Municipiul Sibiu, Köln, 1999.  
casă  Epoca modernă (Epoca modernă)      
Aşezare  Epoca medievală      
 
Research:
  Research Type Research Year Campaign number Observations Persons Institutions
1. cercetare de salvare 2004      

Bibliography
1. Beşliu Munteanu, Petre, Cronica Cercetărilor Arheologice din România. Campania 2004, CIMEC - Institutul de Memorie Culturala, Bucureşti, 2005, http://cronica.cimec.ro/detail.asp?k=3228 [Publicaţie] (site record source)
2. Luca, Sabin Adrian; Pinter, Zeno Karl; Georgescu, Adrian, Repertoriul arheologic al județului Sibiu (Situri, Monumente arheologice și istorice), Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Centrul pentru Cercetarea și Valorificarea Patrimoniului Cultural Transilvănean în Context European, Bibliotheca SepteMateriale și cercetări arheologicestrensis III, Editura Economică, Sibiu, 2003, 191-203 [Repertoriu]