Informaţii despre sit
Localizare   Afişează pe harta României *
Cod RAN   157442.18
Nume   Aşezarea de epoca preistorică de la Pădureni - Drumul european E70
Județ   Timiş
Unitate administrativă   Pădureni
Localitate   Pădureni
Punct   Drumul european E70
Punct alte denumiri   Obiectiv 21
Reper   Situl se află la cca 900 m vest de limita nordică a localităţii, pe suprafaţa plană a unei terase ce coboară uşor, cu circa 1m către NE, acolo unde este terenul pare să fi suferit erodarea unui curs de apă (imposibil de reconstituit ca traseu). Privind mai în ansamblu, zona face parte dintr-o terasă mai extinsă şi mai bine profilată, înălţată cu circa 3-4 m faţă de braţul de divagare de la N de ea, pe direcţia E-V. Situl Pădureni 21 se află la 250 m S faţă de albia minoră a acestui curs de apă, activ şi astăzi.
Reper hidrografic - nume   Timişul Mort
Reper hidrografic - tip   pârâu
Forma de relief   câmpie
Utilizare teren   agricultură
Categorie   locuire
Tip   aşezare civilă
Suprafața sitului   0,3 ha
Data ultimei modificări a fişei   03.04.2024
 
Componente în cadrul sitului
Categorie/ Tip Epoca (Datare) Cultura/ Faza culturală Atestare documentară Descriere/ Observații Cod LMI
aşezare civilă  Preistorie    

Materialul recoltat se compune din sporadice fragmente ceramice atipice, foarte mărunţite, fapt datorat cel mai probabil agriculturii intensive practicată în zonă. Încadrarea cronologică mai exactă este imposibil de precizat datorită cantităţii mici, a aspectului fragmentar şi atipic al ceramicii recoltate de la suprafaţa solului.

 

Bibliografie
1. Micle, Dorel; Floca, Cristian, Studiu de fundamentare pentru definirea, instituirea şi delimitarea zonelor protejate care cuprind patrimoniu arheologic pentru comuna Pădureni, județul Timiș - "Perimetrul Pădureni - P.U.G.". Memoriu general, 2015 [Fişă de sit] (sursa fişei de sit)
 
 
Scroll