Site Information
Location   Display on the map of Romania *
RAN Code   157442.18
Name   Aşezarea de epoca preistorică de la Pădureni - Drumul european E70
County   Timiş
Commune   Pădureni
City/Town/Village   Pădureni
Place   Drumul european E70
Place, other names   Obiectiv 21
Landmark   Situl se află la cca 900 m vest de limita nordică a localităţii, pe suprafaţa plană a unei terase ce coboară uşor, cu circa 1m către NE, acolo unde este terenul pare să fi suferit erodarea unui curs de apă (imposibil de reconstituit ca traseu). Privind mai în ansamblu, zona face parte dintr-o terasă mai extinsă şi mai bine profilată, înălţată cu circa 3-4 m faţă de braţul de divagare de la N de ea, pe direcţia E-V. Situl Pădureni 21 se află la 250 m S faţă de albia minoră a acestui curs de apă, activ şi astăzi.
Hydrographic landmark - name   Timişul Mort
Hydrographic landmark - type   pârâu
Geomorphology   câmpie
Land utility   agricultură
Site Class   locuire
Site Type   aşezare civilă
Site Surface   0,3 ha
Last record update   03.04.2024
 
Finds
Class/ Type Period (Date) Culture/ Cultural phase Documentary attestation Description/ Notes LMI Code
aşezare civilă  Preistorie    

Materialul recoltat se compune din sporadice fragmente ceramice atipice, foarte mărunţite, fapt datorat cel mai probabil agriculturii intensive practicată în zonă. Încadrarea cronologică mai exactă este imposibil de precizat datorită cantităţii mici, a aspectului fragmentar şi atipic al ceramicii recoltate de la suprafaţa solului.

 

Bibliography
1. Micle, Dorel; Floca, Cristian, Studiu de fundamentare pentru definirea, instituirea şi delimitarea zonelor protejate care cuprind patrimoniu arheologic pentru comuna Pădureni, județul Timiș - "Perimetrul Pădureni - P.U.G.". Memoriu general, 2015 [Fişă de sit] (site record source)
 
 
Scroll