Informaţii despre sit
Localizare   Afişează pe harta României *
Cod RAN   72659.01
Nume   Structura circulară de la Goicea
Județ   Dolj
Unitate administrativă   Goicea
Localitate   Goicea
Reper   Situl se află în extravilanul localităţii Goicea, în apropierea hotarului dintre UAT Goicea şi UAT Cârna, la aproximativ 2,82 kilometri est de satul Goicea şi la 905 metri sud de drumul comunal DC3 ce face legătura între Goicea şi Măceşu de Sus.
Forma de relief   câmpie
Utilizare teren   agricultură
Categorie   locuire
Tip   aşezare
Descoperitor   Marius Bâsceanu
Data descoperirii   2020
Suprafața sitului   2,78 ha
Riscuri antropice   Agricultură intensivă: 3 / 23.06.2021
Data ultimei modificări a fişei   23.06.2021
 
Componente în cadrul sitului
Categorie/ Tip Epoca (Datare) Cultura/ Faza culturală Atestare documentară Descriere/ Observații Cod LMI
structură circulară  Preistorie necunoscută  

Măsurată cu ajutorul imaginilor satelitare structura are un diametru de aproximativ 169 de metri şi o lungime de 205 metri.

Se află în apropierea unei structuri de formă patrulateră dar şi în proximitatea unor tumuli, puncte ce pot fi identificate atât pe imaginile satelitare, hărţile topografice cât şi pe planurile directoare de tragere. Structura patrulateră se află la aproximativ 51 de metri sud-vest de acest punct iar tumulul identificat pe harta topografică cu numele Măgura Boilor se află la 44 de metri vest.

 

Bibliografie
1. Pătroi, Nicolae Cătălin, Noi informaţii despre siturile eneolitice din Câmpia Băileştiului şi o primă repertoriere a structurilor circulare prezente în partea de sud-vest a regiunii Oltenia, Oltenia. Studii şi Comunicări. Arheologie - Istorie, XXVII, Muzeul Olteniei, Craiova, 2020, 25, 33, 66, 26/1, https://tinyurl.com/4kje94et [Publicaţie]
 
 
Scroll