Română   English Ministerul Culturii
Repertoriul Arheologic Naţional (RAN)
Informaţii despre SIT Localizează pe harta României
Cod RAN179132.92
NumeFundaţiile Hanului Bisericii Sf. Ion cel Mare din Bucureşti
JudețBucureşti
Unitate administrativăMunicipiul Bucureşti
LocalitateBucureşti
AdresaStr. Mihai Vodă
ReperSitul este localizat sub trotuarul sudic al străzii Mihai Vodă.
Categorieconstrucţie
Tiphan
DescriereSub trotuar, între 0,25 m şi 0,45 m, a fost surprins ultimul nivel de locuire reprezentat prin ziduri legate cu un mortar friabil, care pot fi datate în sec. XIX. De la adâncimea de 0,50 m până la 0,90 m a fost observat nivelul anterior ce cuprindea fundaţiile unor ziduri din sec. XVIII. Folosirea unui mortar compact şi izvoarele scrise sunt dovezi în privinţa datării. La adâncimea de 0,90 - 1,10 m a fost observată o podea din lut galben bătut care aparţinea nivelului din sec. XVIII. La adâncimea de 1,40 m a fost atins stratul de argilă sterilă din punct de vedere arheologic, cu excepţia porţiunii în care fundaţiile zidurilor din sec. XVIII au coborât până la 1,50 m. În general, zidurile din sec. XIX au la bază fundaţiile celor din veacul precedent.
Data ultimei modificări a fişei17.3.2020
 
Descoperiri în cadrul sitului:
Categorie/ Tip Epoca (Datare) Cultura/ Faza culturală Descriere/ Observații Cod LMI
constructie  Epoca modernă (sec. XVIII-1871)   Ridicat în sec. XVIII şi refăcut în sec. XIX, Hanul a fost demolat înainte de 1871.  

Bibliografie
1. Negru, Mircea, Cronica cercatărilor aheologice din România, campania 1996, CIMEC- Institutul de Memorie Culturală, Bucuresti, 1997, http://cronica.cimec.ro/detaliu.asp?k=201 [Publicaţie]