Site Information
Location   Display on the map of Romania *
RAN Code   72659.01
Name   Structura circulară de la Goicea
County   Dolj
Commune   Goicea
City/Town/Village   Goicea
Landmark   Situl se află în extravilanul localităţii Goicea, în apropierea hotarului dintre UAT Goicea şi UAT Cârna, la aproximativ 2,82 kilometri est de satul Goicea şi la 905 metri sud de drumul comunal DC3 ce face legătura între Goicea şi Măceşu de Sus.
Geomorphology   câmpie
Land utility   agricultură
Site Class   Structuri
Site Type   structură circulară
Discoverer   Marius Bâsceanu
Date of discovery   2020
Site Surface   2,78 ha
Human risk   Agricultură intensivă: 3 / 23.06.2021
Last record update   23.06.2021
 
Finds
Class/ Type Period (Date) Culture/ Cultural phase Documentary attestation Description/ Notes LMI Code
structură circulară  Preistorie necunoscută  

Măsurată cu ajutorul imaginilor satelitare structura are un diametru de aproximativ 169 de metri şi o lungime de 205 metri.

Se află în apropierea unei structuri de formă patrulateră dar şi în proximitatea unor tumuli, puncte ce pot fi identificate atât pe imaginile satelitare, hărţile topografice cât şi pe planurile directoare de tragere. Structura patrulateră se află la aproximativ 51 de metri sud-vest de acest punct iar tumulul identificat pe harta topografică cu numele Măgura Boilor se află la 44 de metri vest.

 

Bibliography
1. Pătroi, Nicolae Cătălin, Noi informaţii despre siturile eneolitice din Câmpia Băileştiului şi o primă repertoriere a structurilor circulare prezente în partea de sud-vest a regiunii Oltenia, Oltenia. Studii şi Comunicări. Arheologie - Istorie, XXVII, Muzeul Olteniei, Craiova, 2020, 25, 33, 66, 26/1, https://tinyurl.com/4kje94et [Publicaţie]
 
 
Scroll